Intuíció - Osho

A logikán túli megismerés

"Ha követed intuíciód belső vezetőjét, nem abban az értelemben leszel sikeres, ahogyan a világ érti a sikert. A Te sikeredet a boldogságoddal, az üdvözültségeddel lehet majd mérni: mindegy, mi történik, te boldog leszel. Akár azt mondja a világ, hogy kudarcot vallottál, akár sztárt csinál belőled, mit sem számít. Te boldog leszel bármilyen helyzetben."

Mindnyájunknak természetes képességünk az intuíció. Segít rátalálnunk belső vezetőnkre, ezáltal egyéni kiteljesedésünk, fejlődésünk alapja. A társadalmi gyakorlat legtöbbször akadályozza a működését, s az oktatás hatására inkább elhessegetjük a megérzéseinket ahelyett, hogy megértenénk és használnánk.
Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne ássuk alá benső bölcsességünk gyökereit, amelyekből intuíciónk szárba szökkenhetne? Osho szerint az intellektus mögé kell lépnünk ahhoz, hogy kapcsolatba kerülhessünk a magasabb dimenziókkal.

Ahogyan a test spontán működése az ösztön, úgy a lélek spontán működése az intuíció. Az ösztön és az intuíció között az intellektus, a logikus elme épít hidat. A logika aszerint halad, ahogyan az értelem megismeri a valóságot, az intuíció pedig aszerint, ahogyan a lélek megtapasztalja azt. Osho közérthetően, helyenként humorral tárgyalja ezeket a kérdéseket, miközben mindvégig elmélyült marad. Megtanít különbséget tenni az eredeti intuitív felismerés és a „vágyvezérelt gondolkodás” között, így elkerülhetjük a hibás döntéseket és azok kellemetlen következményeit. Rengeteg különleges gyakorlattal és meditációval segít, hogy fejleszteni, táplálni tudjuk természet adta intuitív képességeinket.

Ha - és nagyon fontos, hogy ez a HA érthető legyen számodra - a világ érdekel, akkor a belső vezető nem neked való. Ha a lényed belső dimenziója érdekel, akkor a belső vezető, és csakis a belső vezető segíthet.

ELOLVASOM

Kiadó: ÉDESVÍZ KIADÓ
Oldalak száma: 224
ISBN: 9789635288854
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2006